Waar staat SKOT voor?

Waar staat SKOT voor?

What’s in a name? In het geval van SKOT heel wat! Toen we begonnen met het idee om mooie kleding zo duurzaam mogelijk te maken, hadden we natuurlijk een naam nodig. En je kan ondernemers eenvoudig in twee groepen verdelen. Zij die wel een naam hebben maar nog geen plan, en zij die wel een plan hebben maar nog geen naam. Ik behoorde dus duidelijk tot die laatste groep. 


Na vele sessies met professionele hulp, hadden we volgens mij alle mogelijke lettercombinaties wel gehad. Onze adviseur kwam met SKOFT. Dat betekent ‘pauze’ in het Fries. De gedachte erachter was dat de kledingwereld een pauze nodig had, om de ‘race to the bottom’ te stoppen. Dit idee sprak heel erg aan, behalve dat de naam ook wel erg op Schoft leek en dat wilden we juist weer niet uitstralen. 


En als we de F dan eens weghalen? Toen kwam de kleine aanpassing tot SKOT. Dat betekent ‘schat’ in het Fries (al bleken hier later ook weer andere meningen over te bestaan). Dat moest het zijn! Een Friese naam vond ik prima, omdat ik oorspronkelijk uit Friesland kom, en ik het belangrijk vind om dicht bij jezelf te blijven. En met ‘schat’ benadrukken we dat je voor kostbare zaken moet zorgen. Kostbare zaken zoals de wereld, zoals de mensen om je heen. Koester dit alles als een schat. En door SKOT te dragen, toon je aan dat je wil bijdragen aan de mooie dingen op deze aarde. 


Zo is SKOT geboren. En de gedachte achter de naam voeren we nog steeds elke dag uit. We willen mooie dingen maken, en denken dat onze duurzame T-shirts, polo’s en overhemden hier helemaal aan voldoen. De stoffen zijn van hoge kwaliteit, zijn van 100% biologisch katoen, en worden onder eerlijke omstandigheden gemaakt. 


We laten zien dat het echt anders kan, en dat dit helemaal niet zo moeilijk is. Zo gebruiken we geen knopen van plastic maar van kokosnoot en corozo, wat van een plant wordt gemaakt. Met kleine zichtbare details willen we benadrukken dat je moeiteloos kan bijdragen aan een betere wereld. Kijk maar naar de groene lijn in veel van onze producten, of ons logo wat een wereld in harmonie moet voorstellen.

Heb je al genoeg schatten in je kledingkast liggen? Kijk snel naar onze laatste aanwinsten!

Back to blog

1 comment

Mooi gevonden de naam! Vind het erg passen bij wat jullie uitstralen. Ga zo door!

Alice

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.