Waarom doet we dit eigenlijk?

Waarom doet we dit eigenlijk?

We zijn nog elke dag bezig om SKOT te verbeteren en onze klanten te bedienen. Dit zijn vaak heel normale dingen, zoals het regelen van logistieke zaken, het aanpassen van de website of het beantwoorden van vragen van klanten. Geen dingen in elk geval waardoor je automatisch stil staat bij de missie van SKOT, namelijk het verbeteren van de kledingindustrie. 

Daarom is het wel leuk om zo nu en dan terug te kijken, en opnieuw stil te staan bij de diepere redenen waarom je dingen doet. We delen verhalen over de reis die we met SKOT hebben afgelegd. Omdat we geloven dat het duurzame verhaal van SKOT het vertellen waard is en de wereld een klein beetje beter maakt.

Want waarom zijn we SKOT begonnen? 

Als oprichter kan ik daar een heel simpel antwoord op geven. Omdat ik de wereld een beetje beter wil maken. Dat kan iedereen op zijn eigen manier doen. Ik heb gekozen om een kledingmerk te beginnen. Dat werd SKOT. 

De uitgangspunten van SKOT waren simpel. Het moest normale kleding zijn, maar dan zo duurzaam als mogelijk gemaakt. De kwaliteit moest ook hoog zijn, omdat kwaliteit lang meegaat en dit is sowieso duurzaam. Duurzame kwaliteit dus. Simpel toch? 

Het bleek allerminst simpel. Want wat is duurzame kleding precies? En wanneer is iets goede kwaliteit? En welke kleding wilden we maken? Allemaal vragen waar ik het antwoord niet op had.

Vanaf dat moment is onze reis begonnen. Want ik kwam erachter dat alles in het leven een reis is, en je er onderweg maar beter van kunt genieten. Met deze positieve houding hebben we uiteindelijk ook het merk SKOT vormgegeven. We willen niet verkondigen dat wij de waarheid in pacht hebben, en alles goed doen op het gebied van duurzaamheid. Maar we willen hierin wel steeds verbeteren en een duurzamer alternatief bieden. Voor mensen zoals wij, die van kwaliteit houden en ook de wereld een beetje beter willen maken.

We zijn gestart met duurzame overhemden. Eerlijk geproduceerd met een stof van biologisch katoen. Later zijn hier T-shirts, polo’s en andere bovenkleding voor mannen bijgekomen. Ook qua duurzaamheid hebben we veel stappen gezet, zoals garens en stoffen van gerecycled materiaal, en transparantie over onze prijsopbouw.

Maar steeds houden we vast aan onze basis: kleding van hoge kwaliteit, zo duurzaam als mogelijk gemaakt. Waarbij we zelf, met een glimlach, elke dag opnieuw proberen om onze kleding én de wereld een stukje beter te maken. 

Wil je ook de wereld een stukje beter maken? Kijk dan snel in onze webshop. Door het dragen van onze duurzame kleding, draagt je elke dag moeiteloos bij aan een betere wereld. 

Waarom doe jij eigenlijk de dingen die je doet? Vind je dat je de wereld een stukje beter maakt? Of juist niet? Reageer in de comments. 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.