Elk begin is moeilijk…maar de aanhouder wint

Elk begin is moeilijk…maar de aanhouder wint

SKOT bestaat inmiddels 6 jaar, en we zijn enorm trots op wat we hebben bereikt. Elke dag zetten we ons in om onze klanten te helpen, en samen de wereld een stukje beter te maken. 

Sommige klanten zijn al vanaf het begin supporter van SKOT! We willen je daarvoor enorm bedanken, en samen vieren dat onze reis al zoveel heeft gebracht!

Je kunt ons erop vertrouwen dat alle SKOT stoffen gemaakt zijn van 100% biologisch katoen, en dat ze onder eerlijke omstandigheden worden gemaakt. Ook bevat onze kleding veel duurzame details, zoals knopen van kokosnoot en recycled materiaal. 

In het begin van onze reis hadden we van veel zaken nog geen weet, en moesten we nog leren wat er wel en niet mogelijk was. Ik licht er graag twee dingen uit. 

Allereerst wilde ik graag de SKOT overhemden recyclen na gebruik. Want weggooien is toch zonde? Vol goede moed zochten we naar partijen om hiermee te helpen. Alleen wat bleek? De stof van overhemden is zo dun, dat er bij het recyclen helemaal niets overblijft. Net als bij bedlinnen bijvoorbeeld. Stof van spijkerbroeken is hier veel geschikter voor, vandaar dat je daar meer recycled producten kan vinden. Daar ging één van de duurzame ambities van SKOT meteen in rook (stof) op!

Verder vond ik het oneerlijk dat er zo weinig werd betaald voor de productie van kleding, zowel aan vervuilende materialen als aan de mensen in de fabriek. Daarom maakt SKOT alleen gebruik van biologisch katoen (hoewel maar 1% van de katoenproductie biologisch is), en betaalt SKOT een eerlijk loon in de fabrieken. Hierdoor werd de productie van SKOT wel duurder. Dit leek me geen probleem, want ik wilde dit prijsverschil compenseren door alleen online te verkopen, en niet in de winkels. Door deze tussenstap eruit te knippen, bespaarde ik kosten in de keten, die ik dan uitgaf aan een betere productie. Echter, ook de retail kledingmerken gingen online verkopen, en dit met de goedkoper geproduceerde producten. Dus dat prijsverschil viel even anders uit. Ook moesten we geld uitgeven om SKOT onder de aandacht te brengen, iets wat minder nodig was geweest wanneer we in de winkel hadden gelegen. Uiteindelijk hebben we hierin een modus gevonden, en kunnen we onze duurzame kleding aanbieden tegen scherpe prijzen.

Het waren waardevolle lessen, die we van tevoren niet hadden zien aankomen. Maar de aanhouder wint, en we zijn trots op het resultaat!

Heb jij wel eens tegenslag gehad, maar heb je dit overwonnen? 

Back to blog

1 comment

Heel goed bezig. Prachtige producten.
Ga zo door.

Jenny

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.