HET MEEST DUURZAME OVERHEMD OOIT GEMAAKT

HET MEEST DUURZAME OVERHEMD OOIT GEMAAKT

Het doel van SKOT is simpel. Het bieden van topkwaliteit overhemden en t-shirts, die de aarde beter maken in plaats van slechter. Hoe gaaf is het dat we daar opnieuw in geslaagd zijn? Met onze nieuwe collectie overhemden hebben we weer nieuwe stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Terwijl dezelfde hoge kwaliteit behouden blijft. We durven te zeggen dat dit de meest duurzame overhemden in de markt zijn. Dat leggen we graag uit!

1. DUURZAME BASICS
De eerste stap gaat om de juiste stof. Dit is van groot belang, omdat kleding vooral uit stof bestaat. Wij kiezen voor 100% biologische katoen voor onze overhemden. Met het beste certificaat, GOTS. Het enige wat nóg duurzamer is, is gerecycled materiaal. Hopelijk volgt dat in de toekomst. Bamboe is geen duurzame optie, door het ontzettend chemische proces om stof te maken van de bamboeplant. Hennep is in theorie erg duurzaam, maar het draagcomfort is te laag. Dus daarom: kies voor kleding die gemaakt is van 100% biologisch katoen.

 

2. DUURZAME VERNIEUWING
In onze nieuwe collectie hebben we weer duurzame verbeteringen toegepast. Zo hebben we een nieuwe knoop toegevoegd, de corozo. Corozo komt van de Tagua plant, welke in grote hoeveelheden groeit in Latijns Amerika. Het wordt ook wel het plantaardige ivoor genoemd! Verder maken we als één van de eerste Nederlandse merken gebruik van gerecycled garen, een prachtige stap waar ik trots op ben. En last but not least: overhemden hebben een onzichtbare versteviging bij de boord en de mouw, hier wordt meestal het chemische formaldehyde bij gebruikt. Maar niet meer bij de SKOT overhemden! Geen onnodige gifstoffen, terwijl de kwaliteit wel hetzelfde blijft.

3. KWALITEIT = DUURZAAM
Want je zou het bijna vergeten. Het belangrijkste aan kleding is dat het van hoge kwaliteit is. Dat zorgt voor een lange levensduur, en is dus letterlijk duurzaam. De hogere aanschafprijs maak je weer goed, omdat je niet steeds nieuwe kleding hoeft te kopen. En het bespaart nog tijd ook.

Trouwens, weet je dat je bij SKOT helemaal niet extra betaalt voor deze extra duurzaamheid? Omdat we direct online aan klanten verkopen, besparen we kosten van de tussenhandel. Daarvoor krijg jij meer overhemd voor je geld. Zo draag je betaalbare topkwaliteit én maak je impact. Het beste van alle werelden.

Volg ons op onze reis naar 100% duurzame mode!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.